Störningsdoft, ekologiskt hydrolat

Våra störningsdofter är ekologiska hydrolater av fin kvalitet. Hydrolatet levereras i en brun glasflaska med pipett. Finns i 10 ml.

Vi vill informera om att dessa störningsdofter inte är tillåtna på officiella nose work-tävlingar från och med 1/1 2018. Beslutet fattades av Svenska Nose Work Klubben 2017-12-18.

Störningsdofter kommer in i Nose Work klass 2 och klass 3. I klass 1 förekommer bara naturliga störningsdofter.
Alla hydrolater skickas i en bajspåse för att minska risken för kontaminering. Vi väljer en bajspåse som ni kan återanvända, för att på så sätt göra mindre avtryck i miljön och reducera användningen av plaster (bajspåsen är biologiskt nedbrytbar).
Tillverkare: Hundigt
*
29,00 kr

Eftersom eteriska oljor är för starka för hundarna så använder vi hydrolater även som störningsdofter. Hydrolat är det växtvatten som blir över vid destillering av växten. Hydrolatet doftar som oljan men mildare. 

Rosmarin heter på latin Rosmarinus officinalis. Det finns inga tillsatser i hydrolatet mer än vatten som bildades vid destilleringen. Hydrolaterna är milda och helt ofarliga.

Förvara ditt lavendel-hydrolat svalt och mörkt, gärna i kylskåpet. Vi märker alla flaskor med bäst före, men det förutsätter att du förvarar det rätt. Hållbarheten är minst ett år, men hydrolatet tappar ju förstås i doft med tiden. 

Ett tips! Vi vill inte använda eller sälja plastförpackningar i onödan. När vi förvarar vårt eukalyptus hemma har vi det i en urdiskad glasburk (återvunnen syltburk) och det håller doften borta från kylskåpet. En glasburk för varje hydrolat. Den är också enkel att ta med på träning etc. Visst kan den gå sönder, men det får vi försöka leva med. Hellre lite pyssel än onödig plast. 

För att kunna garantera kvalitet och säkerhet kan vi inte ta emot returer av hydrolat. Det kan kännas tryggt när du handlar att veta det. 

Specifikationer
Produkten har extra omtanke om miljön

Innehåll Naturliga ingredienser
Produktion Ekologiskt
Ursprung Frankrike
Återvinning Återvinns som glas
Kunder som köpte denna köpte också

Eukalyptus-hydrolat doft till Nose Work

Ekologiskt eukalyptus-hydrolat till Nose Work. Eukalyptus ingår i klass 1 om du tävlar och är den första doftkällan vanligtvis är första doften du börja träna med din hund. Hundigts eukalyptus-hydrolat är ekologiskt och av fin kvalitet. Hydrolatet levereras i en brun glasflaska med pipett. Finns i 10ml, 50 ml och 100 ml.
Numera skickas alla hydrolater i en bajspåse för att minska risken för kontaminering. Vi väljer en bajspåse som ni kan återanvända för att göra mindre avtryck i miljön och reducera användningen av plaster (bajspåsen är biologiskt nedbrytbar).
29,00 kr

Den minsta Nose Work-dosan med eller utan magnet. Rund, slät.

Att gömma dofterna i Nose Work är en utmaning. Lätt att fastna i gamla vanor och det lär sig din hund. Tänk nytt. Denna lilla dosan är lätt att gömman. Helt slät och locket trycks på, inget skruvande. Använd dosan som behållare vid behållarsök eller göm den finurligt inne eller ute. Det är hål i botten så doften sipprar ut.
15,00 kr

Smellerburk, för doften i t ex Nose Work

Smellerburk för t ex Nose Work. Smeller är doften som din hund ska känna igen, som till exempel eukalyptus, lagerblad eller lavendel. Hundigts smellerburk är en liten och behändig glasburk med metallock.
25,00 kr