Close
Sök

Smalt sökkoppel / spårlina, 5 meter

290,00 kr
Ett extra smalt sökkoppel för de mindre hundarna. Ett längre koppel för dina nosework-sök eller specialsök. Kopplet är 5 meter (+/- 5 cm) och har ett mindre, smidigt handtag i ena änden, i andra änden sitter en riktigt liten pistol-hake för att hålla kopplet så lätt och smidigt som möjligt.
*
Lagerstatus: I lager
+ -

Kopplet är ca 9 mm brett och 3 mm tjockt, det är behagligt att hålla i och glider fint genom handen. Handtaget är litet och smidigt men fortfarande tillräckligt stort för att få in hela handen. Flätningen gör kopplet lätt, smidigt och följsamt. Det drar inte till sig fukt och flyter i vattnet, kommer det en regnskur torkar det på nolltid. Pistolhaken är liten och smidig så det inte ska bli för tungt runt halsen eller i selen på din kompis.

När sökområdena är stora, så som i Nosework klass 3 och specialsök tycker många förare att det är bra med ett långt koppel som ger hunden mer utrymme samtidigt som du inte blir något hinder för din hund som då får flexibilitet i söket. Fem meter ger välbehövlig frihet åt den rutinerade föraren, men är ganska långt och kan samtidigt vara svårt att hålla ordning på för en nybörjare.

Om du tävlar nose work säger regelverket ja till ett längre sökkoppel men kom ihåg att du på sökområdet måste ha ett koppel med maxlängd 2 meter, så du byter koppel mellan söken.

Klippt ur relgerna: Hunden ska söka i koppel såsom fast koppel, spårlina eller flexikoppel om inget annat bestämts. Undantag är de förare som på grund av funktionsnedsättning är hindrade att ha sin hund kopplad. Hund ska på tävlingsområdet hållas kopplad i ett max två meter långt koppel under tiden de inte deltar i ett moment.

Koppelt passar också perfekt som kortare spårlina.

Vi gillar att använda det på vandringar i naturreservat och på leder för att ge hundarna mer frihet runt stigen och att kunna släppa dem före i svåra passager.

Kopplet är tillverkat av oss på Hundigt och vi har med omsorg valt ut alla delarna, detta kan du läsa mer om under specifikationer. Om du vill att vi tillverkar ett koppel specifikt efter dina önskemål så får du gärna kontakta oss så ska vi försöka lösa det.

Specifikationer
ProduktionNärproducerat, Handgjord
UrsprungSverige
FörpackningIngen förpackning
*Detta är inte en fullständig sammanfattning av produkten utan ett sätt för oss att lyfta vissa aspekter. Vår förhoppning är att det ska vara en hjälp för dig när du väljer vad du köper till din hund.
Skriv din egen recension Close Review Form
*
*
Dålig
Utmärkt