Close
Sök
Bild för kategori Klövjeväskor

Klövjeväskor

Klövjeväska som låter din hund bära sin packning när ni vandrar och går på långturer. Det är också ett bra sätt att låta hunden stärka sin kropp på vanliga promenader. Genom att gå långsamt i ojämn terräng men en klövjeväska låter du hunden stärka sina stabiliserande muskulatur och framförallt framvagnen. En stark framkropp är extra viktigt för hundar som springer fort om du exempelvis cyklar med din hund eller tränar agility.

En stark och vältränad hund kan tränas till att bära 30-50% av sin kroppsvikt. Hunden bör redan vara i god form när ni börjar träna med klövjeväska. Tänk på att träna inför en längre vandring och låt hunden succesivt bygga upp sin styrka. Var noga med att packa väskan rätt och jämt. Första träningspassen ska alltid göras med en tom väska. Finjustera väskans inställningar för den perfekta passformen och öka försiktigt vikten och längden på promenaden.

En klövjeväska ska packas med jämn vikt på båda sidor. Ett knep är att lägga väskan över armen eller böja benet i 90 grader och lägga väskan över låret för att känna jämvikt. När ni börjar gå se alltid till att kolla extra noga så väskan ligger rätt och inte halkar runt. Kan du inte justera packningen kan du kanske lägga i en sten för att jämna ut vikten. Att packa hundens ryggsäck är som att packa sin egen - tung vikt långt ner nära kroppen. Packa också väskan med det tyngre längre fram i väskan där kan hunden bära mer vikt. Se naturligtvis till så inga vassa eller kantiga föremål ligger och skaver mot hunden kropp. Om hunden exempelvis bär sin egen mat är det smart att lägga den i portionspåsar, då kan du enkelt flytta runt portionerna för att uppnå jämvikt.

Non-stop dogwear Amundsen pack klövjeväska

Non-stop dogwears Amundsen pack är en otroligt välgjord klövjeväska för expeditioner och styrketräning. Klövjeväskan Amundsen är ergonomiskt utrformad och sitter bra med många möjligheter till justering av passformen. En väl genomtänkt packväska som ligger bra på hunden. Amundsen har stor pack volym och smarta lösningar.
1 657,50 kr 1 950,00 kr