Close
Sök
Bild för kategori Fästingbekämpning

Fästingbekämpning

Fästingar är ett elände, det är vi väl helt överens om. Vi har samlat ihop alternativ fästingbekämpning som kan fungera. 

Det absolut säkraste sättet att slippa fästingar är att gå igenom din hund efter varje promenad. Se till att du känner igenom hunden, den ljusa hunden ser du kanske fästingarna på och den lurviga hunden kan du rufsa runt ordentligt i pälsen. Ha fästingborttagaren TickTwister med dig överallt eller sprid ut några, en i bilen, en i stugan, en i träningsväskan och så vidare. Säker och smidig borttagning är viktig bekämpning. 

Vi vet att våra alternativa medel aldrig kan bli lika kraftfulla som aternativ med nervgifter. Vi vet också att våra medel och tvålar är helt giftfria.

Vi tror att en kombination av bekämpning kan vara det bästa om du vill använda alternativa preparat. Kamma din hund, tvätta med ett schampo med örter, smörj med fästingsalva, använd insektsspray och kontrollera hunden. Vi märker på våra kunder att ett alternativt medel kan fungera på en hund men inte på den andra. Och att vissa hundar är mer mottagliga för fästingar än andra. Du ska också väga in om det finns barn nära hunden, om hunden badar ofta, om hunden är känslig mot mycket och så vidare. Det är bara du som känner till din hunds situation. 

Vi fick nyligen ett tips från en kund med danskvensk gårdshund som kör klädroller på vovven efter varje promenad. Det låter ju som ett toppentips (om en inte haft lagotto 😉).

Vi hoppas du ska hitta något som passar dej och din hund och er situation.

Fästingborttagare Tick Twister®

Plocka bort fästingar enkelt och så smärtfritt det går. Fästingplockaren består av hållare med två fästingplockare (formade som en kofot). De två storlekarna gör att du kan få perfekt grepp om både stora och även de minsta fästingarna. Verktygen sitter säkert i hållaren som du kan fästa på ryggsäcken eller i byxhällan eller ha i fickan - alltid redo.
Tick Twister® från O'TOM är är ett bättre val för miljön, tillverkad av en helt återvinningsbar plast och som kan förbrännas utan klorutsläpp.
69,00 kr

Fästingpincett Lila Loves It

Fästingpincett i fin kvalitet, bra och pålitlig, från Lila Loves It. Nummer ett är att få bort fästingarna så fort som möjligt och så smärtfritt som möjligt med ett verktyg du tycker om. Den här har du resten av livet (om du ni inte tappar bort den 😉). Fästingpincetten är tillverkad i Tyskland.
215,00 kr

HUMLE Pälsklingstvål 100 gram

Pälsklingstvål är en naturlig och lugnande schampotvål till hund och häst. Tvålen är anpassade för våra lurviga vänner helt enkelt. Pälsklingstvål passar bra till hundar och även hästar med normal till känslig hy. Den passar djur med allergier eller torrhet så att de lätt får torrklåda.
150,00 kr

HUMLE Tea tree hundtvål 100 gram

Denna trevliga tea tree-tvål innehåller enkart ekologiska råvaror! Den har en underbar frisk doft och är mild mot din hunds hud. Tea tree-oljan och humleoljan gör att den kan vara passande att använda om din hund har hud som kliar, ömmar eller är drabbad av till exempel svamp. Denna tvål var så omtyckt av de tvåbenta i familjen att den även nu görs för hundar!
Dina händer kommer både lukta gott och vara mjuka efter att du har tvättat din hunds päls. En liten bonus.
150,00 kr

HUMLE Tea tree hundtvål 60 gram

Denna trevliga tea tree-tvål har en frisk doft och är mild mot din hunds hud. Den innehåller dessutom enbart ekologiska råvaror! Tea tree-oljan och humleoljan gör att den kan vara passande att använda om din hund har hud som kliar, ömmar eller är drabbad av till exempel svamp. Denna tvål var så omtyckt av de tvåbenta i familjen att den även nu görs för hundar!
Dina händer kommer både lukta gott och vara mjuka efter att du har tvättat din hunds päls. En liten bonus.
115,00 kr

Lavendel - handgjord hundtvål 100 gram

En härligt doftande tvål som tillverkats omsorgsfullt och för hand på Byggets gård. Alla ingredienser är milda, naturliga och noggrant utvalda. I första hand väljs ekologiskt från Sverige, importerade ingredienser är ekologiska och gärna Fair Trade. Sheasmöret som är ekologiskt, kallpressat och Fairtrade kommer nyskördat direkt från ett kvinnokooperativ i Ghana.
Tvålen Lavendel har fått sin ljuvliga doft från egenodlad lavendel som torkats och krossats för att sedan få dra i rapsoljan. Självklart är levendeln giftfritt odlad utan konstgödsel. Tvålen är mild, ger ett krämigt lödder och återfuktar behagligt och ger en känsla av renhet.
Varje tvål väger ungefär 100 gram. Storleken kan variera lite då varje bit skärs för hand, storleken är ca 7x5x3,5 cm.
140,00 kr

Majstor ekologiskt hundsschampo 290 ml

Ekologiskt hundschampo som löddrar fint. Milt och skonsamt för både hud och päls, och för miljön. Mycket drygt. Passar även bra till katter och andra pälsdjur.
Innehåll 290 ml.
200,00 kr

Majstor ekologiskt insektspray / fästingspray 100 ml

Ekologiskt insektspray som doftar behagligt är ett bra komplement till Majstor schampoo och balsam. Passar även utmärkt att kombinera med andra fästingmedel. Håller insekter borta i ca 2 timmar. Passar även bra till katter och andra pälsdjur.
Innehåll 100 ml.
140,00 kr

Pudelkam / hundkam i hållbart odlat trä

En gles kam av finaste kvalitet, tillverkad i Tyskland. Träet är hållbart odlat päronträ som oljats in. Tänderna är i metall, 30 mm långa. Plast har helt undvikits.

Kammen passar bra till tjock och lång päls som till exempel lagotto, golden retriever, old english sheepdog, sheltie, pudel och så vidare. Denna kammen kommer att vara ett suveränt hjälpmedel i din pälsvård under lång tid. Frågan är om du kan slita ut den ;) ?
230,00 kr