Sök

Miljötankar

Våra miljötankar

Att vara miljömedveten är inte en trend, det är en livsstil.

Allt vi köper in till Hundigts sortiment granskar vi noga. Vi väljer med omtanke om den som producerat varan, den som ska använda varan, om djur och natur. Vi försöker hela tiden lära oss mer och omvärdera våra tankar för att komma vidare i miljöarbetet. Vi måste alla tänka på hur vi konsumerar.

Sedan starten 2011 har detta varit en självklarhet för oss. Vi tar inte in en produkt i sortimentet om den inte passar in på våra tankar.

Vet du om något som du saknar i vårt sortiment och som har en bra filosofi bakom sig så kontakta oss gärna på info@hundigt.se

På varje produkt har vi försökt att specificera materialval, var den tillverkats, hur den transporterats, hur den åter återvinns när den är utsliten och så vidare. Det står under specifikationer en bit ner på produkten. 

Material

Vi granskar vad varje produkt är tillverkad av och försöker lära oss mer om material hela tiden.

Vi väljer bort plast och fossila material så långt det är möjligt. Vi prioriterar återvunnet matierial och material som har en bättre produktion så långt vi kan. Vi köper absolut inte in något med palmolja i.

Vi köper endast in tugg och godis utan tillsatser.

Vi försöker välja produkter med vettiga förpackningar, helst av återvunnet material. Och de ska förstås gå att återvinna.

Vi erbjuder bara animaliska alternativ som producerats av djur från länder där vi anser att djurskyddet är bättre (även om det alltid kan bli ännu bättre). Detta i kombination med transportfrågan leder till att allt tugg och godis kommer från och har producerats i Sverige, Norge och Finland.

Hundigt står för Pälsfri handel och har antagit en pälsfri policy. Hundigt säljer inte någon form av djurhud som kommer från djur som fötts upp eller jagats och dödats med det huvudsakliga syftet för sin päls. Tillsammans med Djurens Rätt och många företag tar vi ställning för en pälsfri handel!

Transporter

Vi försöker alltid hitta närproducerade alternativ. I de fall där vi inte lyckas förvissar vi oss om att varorna transporteras med båt till Sverige.

På Hundigt

Vi försöker tänka på stort som smått och tänker att många bäckar små blir till slut en stor å.

Vi sopsoretar allt som kan sorteras.
Vi köper inte in plast.
Vi åtaranvänder emballage när vi packar order, så det är inte alltid du får de snyggaste paketen men du vet, det är ju insidan som räknas ;).
Vi väljer emballag som spar volym vid frakten, att köra omkring luft i Sverige är inge bra idé.
Kaffe och te är KRAV-märkt och fairtrade-märkt. 
Vi är vegetarianer/veganer.
Vi flyger inte till event, mässor eller andra evenemeng. Vi flyger helt enkelt inte.

All you need is love, and a dog!