Close
Sök

Glufs

Gänget på Glufs bakar ett knaprigt, smakrikt och klimatsmart hundgodis. Proteinkällan är inget mindre än blåmusslor. En suverän, klimatsmart proteinkälla som hundarna tycks älska. Det mest effektiva sättet att minska klimatpåverkan som konsument är att undvik kött och mejeriprodukter. Så inget kött asså.

Gänget bakom Glufs är uppvuxna på västkusten, de vet blåmusslan sanna förmåga. Den binder kväve och fosfor och kan på så sätt motverka övergödning. Dessutom saknar blåmusslor ett centralt nervsystem. När de sedan insåg dess höga proteininnehåll och vitaminrikedom, blev de övertygade - framtidens hundmat baseras på blåmusslor!

Sedan var det bara att fixa en bra deg helt enkelt, med blåmusslor och lite annat. Med hjälp av experter och en hel del bakning av prototyper kom de fram till att godiset förutom blåmusslor också ska innehålla potatisflingor, kikärter, ärtmjöl, havremjöl, rapsolja, linfrömjöl och bryggerijäst.

Sim sala bim och med en brödkavel i handen bakar de små goda hundkex. 

Voilá - we got some Musselmunch 😋 Ett knaprigt, smakrikt och klimatsmart hundgodis 🐶 Ett tugg som inte klibbar på dina händer men som låter crunch crunch när vovven glufsar.

Det här tror vi som är gänget bakom Hundigt på - stenhårt 🌟🌟🌟.

Musselmunch från Glufs

Musselgodis? Japp. Musselmunch från Glufs är verkligen ett klimatsmart hundgodis baserat på blåmusslor från Orust. Och musslor är ju dessutom supernyttigt.
Musslorna som används är de blåmusslor är för fula eller för knöggliga och annars kasseras - zero waist kan en kanske kalla det? Eller svinnsmart? Förutom att rena våra hav, är blåmusslan en hälsosam proteinkälla som kan göra lederna smorda för varje proteinfylld tugga. Endast naturliga ingredienser och massor med Omega-3 och energi utan tillsatser. Närfiskat, mumsigt och hållbart.
Varje bit av Musselmunch är knaprig och kan brytas. De är krispiga och frasiga, lite som ett fast kex, vi tycker inte att de smular ämnvärt. 120 gram.
99,00 kr