Close
Sök
Bild för kategori Doftbärare

Doftbärare

Doftbärare är det som helt enkelt bär doften i Nose Work. Eftersom hydrolat är flytande så kan vi ju inte droppa det var som helst, vi måste ju kunna ta bort doftkällan efter oss. Då droppar vi istället en till två droppar av hydrolatet på en doftbärare. 

Enligt Svenska Nose Work klubbens regelverk för officiella tävlingar ska doftbäraren vara en bomullstops eller en möbeltass.

Doftbäraren placeras sedan med fördel i en dofthållare. Området kontamineras mindre och din hund kommer inte åt doftbäraren. För hur lätt är det att sedan att hitta nya gömmor om man har kontaminerad nos? 

Hundigt har allt du behöver för effektiv och rolig Nose Work träning!

Nose Work doftbärare, ekologiska tops i glasburk

När du tränar Nose Work behöver du doftbärare. Ett alternativ är tops. Här får du 120 st färdigklippta, luftade doftbärare i en glasburk med skruvlock. Hundigts tops är av Svanen-ceritfierad och Fair Trade-märkt bomull, och pinnen är av papper. Vi använder inte plasttops, vi undvikar plast. Burken kan du fylla på med nya tops när den är tom, bra att ha till din Nose Work-utrustning.
55,00 kr

Nose Work doftbärare, ekologiska tops

När du tränar Nose Work behöver du doftbärare. Ett alternativ är tops. Hundigts tops har Svanen-ceritfierad och Fair Trade-märkt bomull. Och pinnen är av papper. I papperspåsen kommer 60 stycken pinnar, alltså 120 stycken doftbärare.
20,00 kr

Nose Work doftbärare, ekologiska pads

När du tränar Nose Work behöver du doftbärare. Pads är enkla att klippa till i önskad storlek. De innehåller inget onödigt lim om du ändå ska gömma i en dofthållare och du kan använda upp precis allt, inget spill. Pads används däremot inte på tävling. Hundigts pads har Gots och Fair Trade-märkt bomull. I papperspåsen ligger 20 stycken pads.
10,00 kr

Nose Work doftbärare, vita möbeltassar ø 10 mm

Doftbärare behöver du när du tränar Nose Work. Ett alternativ är möbeltassar. Dessa möbeltassar är 10 mm i diameter. Vita möbeltassar tycker vi är bra när du kilar in gömmor på ljusa möbler och väggar. Dessa har inget superstarkt klister på baksidan vilket vi tycker är toppen eftersom du kan sätta möbeltassen i huset utan att den lämnar klister överallt.
50,00 kr

Nose Work doftbärare, svarta möbeltassar ø 10 mm

Doftbärare behöver du när du tränar Nose Work. Ett alternativ är möbeltassar. Dessa möbeltassar är 10 mm i diameter. Svarta möbeltassar tycker vi är bra när du sätter gömmor i springor, bakom eller under - där syns de svarta oftast mindre än vita. Dessa har inget superstarkt klister på baksidan vilket vi tycker är toppen eftersom du kan sätta möbeltassen i huset utan att den lämnar klister överallt.
50,00 kr