Close
Sök
Bild för kategori Dofthållare

Dofthållare

Dofthållare är en liten behållare som du lägger din doftbärare med hydrolat i. De kan se ut på olika sätt och de har alla till uppgift att skydda omgivningen från kontaminering av hydrolat. När du droppat hydrolat på din doftbärare och lagt den i dofthållaren så gömmer du hela dofthållaren.

Vilken dofthållare ska jag välja när jag tränar nose work?
Variera ditt val av dofthållare! Det finns inte en dofthållare som är bäst på allt.

Olika behållare kan gömmas på olika sätt, de kan till exempel läggas, kilas in, hängas eller fästas med magnet.

De kan också vara beskaffade så att de sprider doften på olika sätt, de kan till exempel ha flera hål eller ett hål. Hålen kan vara olika stora och de kan vara varierbara.

Kom ihåg att även dofthållaren kan lukta, så variera dig. Vi vill ju inte att hunden markerar på en specifik dofthållare istället för hydrolat. Variation ger en doftsäker hund.

Smellerburken kallar vi också dofthållare. Den kan du hålla i handen, ställa på golvet eller palcera i en urvalsbana.

Liten rund aluminiumdosa till Nose Work

När du ska gömma doften i Nose Work behöver du variera dig för att göra sökandet roligt och utvecklande. Denna lilla dosa kan du använda som behållare vid behållarsök, men du kan också ha den som dofthållare och gömma den riktigt klurigt ute i naturen eller inomhus vid ett rumssök. Det är ett 3 mm hål i botten så lite doft sipprar ut. Vill du ha fler hål så kan du enkelt borra det själv, eller så skriver du hur många hål du vill ha i meddelandet på din order så gör vi hål för dig innan vi skickar ordern.
16,00 kr

Rektangulär Nose Work-dosa med / utan magnet

Rektangulär dosa till Nose Work. Hur mycket det ska dofta kan du justera med skjutlocket. Denna lilla dosa kan du använda som behållare vid behållarsök, men du kan också gömma den riktigt klurigt i naturen, i soffan eller vad din fantasi kommer på. Dosan är magnetisk och magneten fastnar i dosan så du inte tappar den och du slipper lim.
20,00 kr

Dofthållare till specialsök och nose work

Dofthållare som passar till specialsök, till exempel hydrolaterna i nose work eller röd kong. Denna dofthållare kan du hänga fritt i en fiskelina eller hänga på en liten gren eller krok, det är lite överraskande för din hund och det gör sökandet roligt och utvecklande. Vi har denna dofthållare i olika färger med olika antal hål. Du kan välja beroende på vilken svårighetsgrad du vill ha eller om du vill använda en viss färg till en viss doft, till exempel grön till lagerblad eller röd till kong. Hålen är 3 mm hål där doft sipprar ut.
100,00 kr

Smellerburk för doften i Nose Work & specialsök

Smellerburk för t ex Nose Work. Smeller är doften som din hund ska känna igen, som till exempel eukalyptus, lagerblad eller lavendel. Hundigts smellerburk är en liten och behändig glasburk med metallock.
25,00 kr

Magnet

Magnet som du kan använda när du tränar nose work. Stark och fäster bra på magnetiska underlag. Använd din påhittighet och skapa kluriga, magnetiska gömmor.
Storlek: ø 12 mm, höjd 3 mm. Nickelpläterade. Kvalitet: N35-45.
15,00 kr