Close
Sök
Bild för kategori Flytväst

Flytväst

Hundar som åker båt, badar eller simmar ska självklart ha flytväst. Det är en trygghet att din hund bär flytväst. Flytvästen kan ju rädda livet på din bästa vän om något skulle hända.

Flytvästen är också ett bra stöd och hjälpmedel för hunden som simtränar, både i pool, sjö och hav. Hunden får flythjälp samtidigt som flytvästen hjälper hunden att ligga rätt i vattnet och på så sätt få ut mer av träningen. Simträning för hunden är en skonsam och effektiv träningsform som bygger kondition, stäker lederna och tränar hela kroppen på ett skonsamt sätt, utan att belasta lederna. Var sig simträningen  används som fysträning och rehab ska hunden alltid använda flytväst.

Några argument för detta är att flytvästen skapar förutsättningar för en god simteknik. Vår känsla är att våra hundar känner sig tryggare när de simmar med flytväst och de blir bekvämare i vattnet. Den är en trygghet för både dig och din hund ifall hunden skulle få kramp, fastna i något eller helt enkelt bli för trött. Simtränar ni tillsammans i en sjö kan det vara oslagbart att kunna ta tag i handtaget och styra hunden i vattnet. Kanske behöver du avleda från en fågel som ser väldigt lockande ut?

Simmar ni i sjö och hav tillsammans rekommenderar vi att du väljer ett långt koppel som flyter att fästa i flytvästen. Själva är vi väldigt förtjusta i 3 meter när vi simmar med våra hundar.

Flytvästen bör ha ett stabilt handtag på ryggen som gör det möjligt för dig att lyfta, stödja och guida din hund när det behövs. Den bör också ha en stabil gördel under magen så lyftet känns ok för hunden. Du kan lyfta din hund i och ur båten, både från bryggan och vattnet. Du kan hjälpa din hund att klättra upp för badstegar och stötta om något obehagligt sker.

Var noggrann med passformen och mät noga innan du beställer flytvästen. Prova den noga när den kommer hem, du har bytesrätt och full returrätt.

Non-stop dogwear Safe Life Jacket 2.0 - flytväst

Flytväst för hundar från Non-stop dogwear. Hundflytvästen har flera justeringspunkter som ger perfekt passform, så att den sitter bekvämt vilket gör att hunden känner sig trygg i vattnet. Även bra simmare bör använda flytväst och är din hund osäker i vattnet så kan flytvästen göra att hunden känner sig tryggare.Non-stops flytväst passar också bra vid rehabiliteringssimning i bassäng, hundsim inomhus.
849,15 kr 999,00 kr