Close
Sök

Eukalyptus-hydrolat doft till Nose Work

Tillverkare: Hundigt
45,00 kr
Ekologiskt eukalyptus-hydrolat till Nose Work. Eukalyptus ingår i klass 1 om du tävlar och är vanligtvis första doften du börja med i nose work. Hundigts eukalyptus-hydrolat är ekologiskt och av fin kvalitet. Hydrolatet levereras i en glasflaska med pipett. Finns i 10 ml, 50 ml och 100 ml.
Alla hydrolater skickas i en bajspåse för att minska risken för kontaminering. Vi väljer en bajspåse som ni kan återanvända för att göra mindre avtryck i miljön och reducera användningen av plaster (bajspåsen är biologiskt nedbrytbar).
*
+ -

Det är hydrolat som ska användas när hundar söker inom Nose Work. Den eteriska oljan är för stark och man använder sig därför av hydrolat som är det växtvatten som blir över vi destillering av växten. Hydrolatet doftar som oljan men mildare. 

Eukalyptus heter på latin Eucalyptus globulus och är ett helt naturligt ämne. Det finns inga tillsatser i hydrolatet mer än vatten som bildades vid destilleringen. Hydrolaterna är milda och helt ofarliga.

Vi köper in i lagom mängd för att kunna göra en beställning minst en gång i månaden. Det gör att vi får hydrolat från olika destilleringar och vi har långt bäst-före-datum.

Förvara ditt hydrolat svalt och mörkt, gärna i kylskåpet. Hållbarheten är minst ett år, men hydrolatet tappar ju förstås i doft med tiden. Så vi rekommenderar dig inte att köpa större än du behöver. Att slänga är aldrig bra för miljön. Vår bedöming är att 50 ml räcker till en hund. Tränar du varje dag så passar 100 ml bättre.

Ett tips! Vi vill inte använda eller sälja plastförpackningar i onödan. När vi förvarar vårt eukalyptus hemma har vi det i en urdiskad glasburk (återvunnen syltburk) och det håller doften borta från kylskåpet. En glasburk för varje hydrolat. Den är också enkel att ta med på träning etc. Visst kan den gå sönder, men det får vi försöka leva med. Hellre lite pyssel än onödig plast. 

För att kunna garantera kvalitet och säkerhet kan vi inte ta emot returer av hydrolat. Det kan kännas tryggt när du handlar att veta det. 

Specifikationer
Produkten har extra omtanke om miljön

InnehållNaturliga ingredienser
ProduktionEkologiskt
UrsprungFrankrike
ÅtervinningÅtervinns som glas
*Detta är inte en fullständig sammanfattning av produkten utan ett sätt för oss att lyfta vissa aspekter. Vår förhoppning är att det ska vara en hjälp för dig när du väljer vad du köper till din hund.
Skriv din egen recension Close Review Form
*
*
Dålig
Utmärkt
Alla tiders
Så snabb hantering, från beställning till leverans! Flaskan insvept i skyddande wellpapp samt komposterbar bajspåse. Påbörjat inlärning av nw, för både mig och valpen!
Sara | 2018-09-15 22:36
Hjälpte denna recension? Ja Nej (0/0)
Enkelt och smidigt!
Bra produkt, precis som jag tänkt mig. Dessutom väldig smidig betalning och snabb frakt till brevlådan vilket var ett stort plus!
Moa | 2018-05-08 15:49
Hjälpte denna recension? Ja Nej (0/0)
Dåligt förpackad
Produkten i sig är som förväntat, absolut inga problem med förpackningen eller doften.
Däremot anser jag att den bör varit separerat bättre från andra produkter jag köpte samtidigt. Åtminstone i en plastförpackning och inte ligga bland tygleksakerna jag köpte.  Om man luktar på hydrolatburken känner man en stark doft trots att den är oöppnad, detta är något som jag upplever med alla hydrolat jag köpt, även hos andra företag.
Därav min önskan om att förvara den i en plastficka eller liknande, vilket andra företag haft.
Jag har nu stått och tvättat alla leksaker i ättika och nu hängt ut de på vädring. Jag hoppas det är tillräckligt.
Rekommenderar att folk gör ett enskilt köp av hydrolat.
Gäst | 2017-11-07 11:19
Hjälpte denna recension? Ja Nej (8/0)
Nose Work är riktigt roligt!
Mycket bra produkt, håller länge och är inte skadligt för någon eller naturen. Lite tops, sugrör, möbeltassar och magneter så är det bara att börja träna och det är både lätt och roligt!
Gäst | 2017-08-24 20:29
Hjälpte denna recension? Ja Nej (1/1)
Kunder som köpte denna köpte också

Liten rund aluminiumdosa till Nose Work

När du ska gömma doften i Nose Work behöver du variera dig för att göra sökandet roligt och utvecklande. Denna lilla dosa kan du använda som behållare vid behållarsök, men du kan också ha den som dofthållare och gömma den riktigt klurigt ute i naturen eller inomhus vid ett rumssök. Det är ett 3 mm hål i botten så lite doft sipprar ut. Vill du ha fler hål så kan du enkelt borra det själv, eller så skriver du hur många hål du vill ha i meddelandet på din order så gör vi hål för dig innan vi skickar ordern.
16,00 kr

Lagerblads-hydrolat doft till Nose Work

Ekologisk hydrolat av lagerblad till Nose Work. Lagerblad tillsammans med eukalyptus ingår i klass 2 om du tävlar. Det är vanligtvis den andra doftkällan du introducerar för din hund i nose work. Hundigts lagerblads-hydrolat är ekologiskt och av fin kvalitet. Hydrolatet levereras i en glasflaska med pipett. Finns i 50 ml och 100 ml.
Alla hydrolater skickas i en bajspåse för att minska risken för kontaminering. Vi väljer en bajspåse som ni kan återanvända för att göra mindre avtryck i miljön och reducera användningen av plaster (bajspåsen är biologiskt nedbrytbar).
45,00 kr

Rektangulär Nose Work-dosa med / utan magnet

Rektangulär dosa till Nose Work. Hur mycket det ska dofta kan du justera med skjutlocket. Denna lilla dosa kan du använda som behållare vid behållarsök, men du kan också gömma den riktigt klurigt i naturen, i soffan eller vad din fantasi kommer på. Dosan är magnetisk och magneten fastnar i dosan så du inte tappar den och du slipper lim.
20,00 kr

Lavendel-hydrolat till Nose Work

Ekologisk hydrolat av lavendel till Nose Work. Lavendel tillsammans med eukalyptus och lagerblad ingår i klass 3 om du tävlar. Det är vanligtvis den tredje doftkällan du introducerar i nose work. Hundigts lavendel-hydrolat är ekologiskt och av fin kvalitet. Hydrolatet levereras i en glasflaska med pipett. Finns i 50 ml och 100 ml.
Alla hydrolater skickas i en bajspåse för att minska risken för kontaminering. Vi väljer en bajspåse som ni kan återanvända för att göra mindre avtryck i miljön och reducera användningen av plaster (bajspåsen är biologiskt nedbrytbar).
45,00 kr