Close
Sök

Nose Work-kit - doftprov / behållarsök

250,00 kr
Träningspaket till NoseWork för dig som vill träna till doftprovet i NoseWork eller finslipa tekniken vid behållarsök. Du får 12 pizzakartonger, ekologiskt hydrolat, doftbärare i form av 66 svarta möbeltassar. Du får också en QR-kod som leder dig till en sida med regler, tips och råd inför doftprovet. Läs mer om paketet längst ner på sidan.
*
*
*
+ -

Med ett träningspaket vet du att du tränar inför tävling. Paketet innehåller:

  • 12 pizzakartonger
  • 30 ml hydrolat (du väljer doft)
  • 66 st svarta möbeltassar som används till doftbärare

För att få starta på officiell tävling i nose work måste hunden ha gjort ett godkänt doftprov för den aktuella klassen. 

Ett doftprov består av tolv likadana stängda kartonger. Pizzakartongerna i vårt träningspaket är godkända att användas på officiellt doftprov. Doftbäraren ska vara en möbeltass eller tops och det finns en doftbärare i varje kartong men bara en av dem bär doften. Om du tränar intensivt är det viktigt att komma ihåg att kartongen fortfarande kan dofta hydrolat för hunden fast du har tagit ut möbeltassen. Välj därför ut en kartong som du alltid har doften i så slipper du bli fundersam.

Har du aldrig provat nose work och vill komma igång för att se om sporten passar er, då har vi också ett startpaket som kanske passar dig bättre?

För att få reda på mer om de individuella produkterna i detta kit, läs under respektive produkt.

 

 

Skriv din egen recension Close Review Form
*
*
Dålig
Utmärkt
Kunder som köpte denna köpte också

Liten rund aluminiumdosa till Nose Work

När du ska gömma doften i Nose Work behöver du variera dig för att göra sökandet roligt och utvecklande. Denna lilla dosa kan du använda som behållare vid behållarsök, men du kan också ha den som dofthållare och gömma den riktigt klurigt ute i naturen eller inomhus vid ett rumssök. Det är ett 3 mm hål i botten så lite doft sipprar ut. Vill du ha fler hål så kan du enkelt borra det själv, eller så skriver du hur många hål du vill ha i meddelandet på din order så gör vi hål för dig innan vi skickar ordern.
16,00 kr

Eukalyptus-hydrolat Nose Work, Opella 10 ml

Ekologiskt eukalyptus-hydrolat till Nose Work från Opella. Du får hydrolatet i en brun 10 ml glasflaska med svart pipett. På flaskans baksida finns en qr-kod med information om just din flaska eukalyptushydrolat.
Eukalyptus ingår i klass 1, 2, 3 och Elit, alltså alla klasser, om du tävlar i Nose Work och det är doften de flesta lär sin hund först.
Hydrolater skickas i en bajspåse för att minska risken för kontaminering. Bajspåsen som ni kan återanvända på hundpromenaden 🐶 bra va!
50,00 kr

Smellerburk för doften i Nose Work & specialsök

Smellerburk för t ex Nose Work. Smeller är doften som din hund ska känna igen, som till exempel eukalyptus, lagerblad eller lavendel. Hundigts smellerburk är en liten och behändig glasburk med metallock.
25,00 kr

Rektangulär Nose Work-dosa med / utan magnet

Rektangulär dosa till Nose Work. Hur mycket det ska dofta kan du justera med skjutlocket. Denna lilla dosa kan du använda som behållare vid behållarsök, men du kan också gömma den riktigt klurigt i naturen, i soffan eller vad din fantasi kommer på. Dosan är magnetisk och magneten fastnar i dosan så du inte tappar den och du slipper lim.
20,00 kr