Close
Sök

Doftprov / behållarsök träningspaket nose work

350,00 kr
Träningspaket till Nose Work för dig som vill träna till doftprovet i nose work eller finslipa tekniken vid behållarsök. Du får 12 pizzakartonger, ekologiskt hydrolat, doftbärare i form av 81 små svarta möbeltassar, en pincett och en smellerburk. Dessutom får du en QR-kod som leder dig till en sida med regler, tips och råd inför doftprovet. Läs mer om paketet längst ner på sidan.
*
*
*
*
*
+ -

Med ett träningspaket vet du att du tränar inför tävling. Paketet innehåller:

  • 12 pizzakartonger
  • 50 ml hydrolat (du väljer doft)
  • 81 svarta möbeltassar som används till doftbärare
  • 1 pincett för att placera ut doftbäraren (rosa eller silver)
  • 1 smelllerburk för att träna till exempel markering

För att få starta på officiell tävling i nose work måste hund och förare tillsammans ha gjort ett godkänt doftprov för den aktuella klassen.

Ett doftprov består av tolv likadana stängda kartonger. Pizzakartongerna i vårt träningspaket är godkända att användas på officiellt doftprov. Doftbäraren ska vara en möbeltass eller tops och det finns en doftbärare i varje kartong men bara en av dem bär doften. Om du tränar intensivt är det viktigt att komma ihåg att kartongen fortfarande kan dofta hydrolat för hunden fast du har tagit ut möbeltassen. Välj därför ut en kartong som du alltid har doften i så slipper du bli fundersam.

Har du aldrig provat nose work och vill komma igång för att se om sporten passar er, då har vi också ett startpaket som kanske passar dig bättre?

För att få reda på mer om de individuella produkterna läs under respektive produkt.

Skriv din egen recension Close Review Form
*
*
Dålig
Utmärkt
Kunder som köpte denna köpte också

Eukalyptus-hydrolat doft till Nose Work

Ekologiskt eukalyptus-hydrolat till Nose Work. Eukalyptus ingår i klass 1 om du tävlar och är vanligtvis första doften du börja med i nose work. Hundigts eukalyptus-hydrolat är ekologiskt och av fin kvalitet. Hydrolatet levereras i en glasflaska med pipett. Finns i 10 ml, 50 ml och 100 ml.
Alla hydrolater skickas i en bajspåse för att minska risken för kontaminering. Vi väljer en bajspåse som ni kan återanvända för att göra mindre avtryck i miljön och reducera användningen av plaster (bajspåsen är biologiskt nedbrytbar).
35,00 kr

Liten rund aluminiumdosa till Nose Work

När du ska gömma doften i Nose Work behöver du variera dig för att göra sökandet roligt och utvecklande. Denna lilla dosa kan du använda som behållare vid behållarsök, men du kan också ha den som dofthållare och gömma den riktigt klurigt ute i naturen eller inomhus vid ett rumssök. Det är ett 3 mm hål i botten så lite doft sipprar ut. Vill du ha fler hål så kan du enkelt borra det själv, eller så skriver du hur många hål du vill ha i meddelandet på din order så gör vi hål för dig innan vi skickar ordern.
15,00 kr

Nose Work pizzakartonger, 6-pack

Står doftprov i Nose Work på schemat? Då ska din hund lokalisera eukalyptusdoften som placerats i en av 12 pizzakartonger av modellen "inbakad pizza". De är också vanligt förekommande i behållarsöket i Nose Work klass 1.
Vi säljer dem i 6-pack.
Just nu är det den röda vi har i lager. Den beige finns inte för närvarande.
99,00 kr

Lagerblads-hydrolat doft till Nose Work

Ekologisk hydrolat av lagerblad till Nose Work. Lagerblad tillsammans med eukalyptus ingår i klass 2 om du tävlar. Det är vanligtvis den andra doftkällan du introducerar för din hund i nose work. Hundigts lagerblads-hydrolat är ekologiskt och av fin kvalitet. Hydrolatet levereras i en glasflaska med pipett. Finns i 50 ml och 100 ml.
Alla hydrolater skickas i en bajspåse för att minska risken för kontaminering. Vi väljer en bajspåse som ni kan återanvända för att göra mindre avtryck i miljön och reducera användningen av plaster (bajspåsen är biologiskt nedbrytbar).
35,00 kr