Close
Sök

Frystorkade oxmedaljonger, hundgodis / helfoder

Tillverkare: Sund Hundmat
129,00 kr
Sund Hundmats frystorkade oxmedaljonger är ett torrt helfoder som fungerar precis lika bra som belöningsgodis då det är supergott och enkelt att dela i mindre bitar. Det är både nyttigt och ett bra miljöval. Köttet i oxmedaljongerna kommer från djur som fått möjlighet att gå ute varje dag hela året.
De frystorkade medaljongerna är perfekt när du ska träna eller tävla och vill belöna med det allra godaste. Och det är ett riktigt bra val på vandringen, när du åker ut med båten på semestern eller på campingsemester. Eftersom det är ett nyttigt helfoder blir det också ett enkelt och nyttigt foderval varje dag hela året.
Lagerstatus: I lager
+ -

Oxmedaljongerna innehåller allt din hund behöver. När köttet frystorkas sker det utan värme och på så vis bibehålls alla näringsämnen i sin naturliga form utan att förstöras eller försämras, och ingenting behöver tillsättas i efterhand. Maten blir lite enklare att dosera, och passar perfekt till små och medelstora hundar eller katter. Perfekt att ha med sig i bilen, båten eller stugan, eller när man är på resande fot

Oxmedaljongerna kan ges precis som de är som belöningsgodis på t ex träning, tävling eller vid resa, eller som helfoder vid daglig utfodring när man tillsätter vatten. Maten blir lite enklare att dosera, och passar perfekt till små och medelstora hundar eller katter. Perfekt att ha med sig i bilen, båten eller stugan, eller när man är på resande fot.

En påse innehåller 150 gram och ca 15 medaljonger. En medaljong väger ca 10 gram. 

HANTERING

Vid daglig utfodring som helfoder, häll upp önskad mängd medaljonger i en skål och tillsätt ca 1,5 dl vatten per 4 medaljonger. Låt medaljongerna ligga och dra lite i vattnet och servera efter ca 10 minuter tillsammans med eventuell kvarvarande vätska. Det är helt normalt att medaljongerna inte riktigt suger upp vätskan. Beräkna ca 1 medaljong per kilo kroppsvikt som utgångspunkt och tillsätt vatten enligt instruktion. Valpar bör få dubbelt så mycket. Medaljongerna kan såklart även ges som godis precis som de är utan bötläggning. Se dock till att hunden alltid har tillgång till vatten.Tveka inte att kontakta Sund Hundmats veterinär om du är osäker eller vill ha hjälp, www.sundhundmat.se

FÖRVARING OCH HÅLLBARHET

Sund Hundmats frystorkade medaljonger är en torrvara och bör behandlas i likhet med annat torrt djurfoder. Förvara torrt, mörkt och svalt för bästa hållbarhet. Under dessa förhållanden är bäst-före-datum ca 2 år från tillverkningsdatum.

SÅ HÄR GÖR DU

  1. Häll upp önskad mängd medaljonger i en skål.
  2. Tillsätt ca 1,5 dl vatten per 4 medaljonger.
  3. Servera efter ca 10 minuter. Häll ej bort vätskan.

DOSERING

Vuxenvikt Medaljonger/dag 
2-3 kg1-2 st
4-5 kg3-4 st
6-7 kg4-5 st
8-9 kg5-6 st
10-11 kg6-7,5 st

 

INGREDIENSER OXMEDALJONGER

Våm, kött, brosk och innanmat (hjärta, lever, njure). Råvarans ursprung är Sverige.

Näringsvärdeper 100gper paket (150g)per styck (ca 8g)
Energi2512 kJ / 604 kcal3768 kJ / 906 kcal201 kJ / 48 kcal
Protein42,7g64g3,4g
Fett48,3g72,4g3,3g
Växtråd2,9g4,3g0,2g
Aska5g7,5g0,4g
Kalcium1,55g2,33g0,12g
Fosfor1g1,5g0,08g
Specifikationer
Produkten har extra omtanke om miljön

InnehållNaturliga ingredienser, helt utan tillsatser
ProduktionNärproducerat
UrsprungSverige
*Detta är inte en fullständig sammanfattning av produkten utan ett sätt för oss att lyfta vissa aspekter. Vår förhoppning är att det ska vara en hjälp för dig när du väljer vad du köper till din hund.
Skriv din egen recension Close Review Form
*
*
Dålig
Utmärkt
Gott
Jag använder detta som godis och mina hundar älskar det!
Gäst | 2018-11-11 11:10
Hjälpte denna recension? Ja Nej (0/0)
Galet gott!
Oxmedaljongerna är en höjdare enligt mina hundar! I jobbiga miljöer med mycket störningar, gör oxmedaljongerna att även min oroliga tik håller fokuset och glädjen kring arbetet uppe.
Sandra | 2018-05-02 10:29
Hjälpte denna recension? Ja Nej (0/0)
Kunder som köpte denna köpte också

Tjurmuskel large 🦴 längd 20 cm

Fin torkad tjurmuskel, närproducerad med svenska råvaror och helt utan tillsatser. Både naturligt och näringsrikt. De flesta hundar älskar att tjurmuskel som tugg, den är oerhört populär hos oss. Dessutom är den producerad med solenergi, hela ladugårdens tak är fyllt av solceller. Så hållbar produktion. Solel och vatten är vad som går åt vid produktionen.
Vår tjurmuskel luktar inte lika illa som den brukar! Vissa delar är borttagna vilket gör att den bara luktar torkat kött även då hundarna tuggar på den.
Inga konserveringsmedel eller tillsatser har använts i torkningen av tjurmuskeln och den är från Borås, från svenska djur.
Tjurmuskel large är ca 20 cm lång och väger ca 40 gram (medelvikt när vi vägt 100 st).
45,00 kr

Lammbitar - frystorkat hundgodis, Sund Hundmat

Lammbitar från Sund Hundmat är frystorkat godis som är både gott, nyttigt och ett bra miljöval. Lammbitarna kommer från djur som fått möjlighet att gå ute varje dag hela året.
Det frystorkade godiset är perfekt när du ska träna eller tävla och vill belöna med det allra godaste. Men det fungerar förstås lite mer till vardags också. Även katter brukar gilla detta delikata godis.
89,00 kr

Frystorkade lammedaljonger, hundgodis / helfoder

Sund Hundmats frystorkade lammedaljonger är ett torrt helfoder som fungerar precis lika bra som belöningsgodis då det är supergott och enkelt att dela i mindre bitar. Det är både nyttigt och ett bra miljöval. Köttet i lammedaljongerna kommer från djur som fått möjlighet att gå ute varje dag hela året.
De frystorkade medaljongerna är perfekt när du ska träna eller tävla och vill belöna med det allra godaste. Och det är ett riktigt bra val på vandringen, när du åker ut med båten på semestern eller på campingsemester. Eftersom det är ett nyttigt helfoder blir det också ett enkelt och nyttigt foderval varje dag hela året.
139,00 kr

RAUH Älgchips - tuggben

Älgchips är hundtugg tillverkat av älghud som smakar gott för hundar. Älghuden kommer från vilda älgar här i Norden som levt ett bra liv i frihet. En ren naturprodukt, helt utan tillsatser, torkat enligt traditionella metoder.

Älgchipsen passar alla hundar, men också hundar med känsliga magar eller hundar som har stort tuggbehov.

Älgchipsen passar små och medelstora hundar. Ett chips är ungefär 7x18 cm och ca 1/2 cm tjockt. Älgchipsen säljs styckvis och du får ett bättre pris om du köper 10 eller fler.
Från 30,00 kr