Sök

Mentalitetsboken

Tillverkare: Svartbergs förlag
240,00 kr
Mentalitetsboken handlar om hundens beteende, tankar och känslor. Du får lära dig hur du individanpassar träningen i lydnad och bruksgrenarna spår, sök och rapport utifrån din hunds mentala förutsättningar. Den tar också upp hur hundars olika mentalitet påverkar vardagen i allt från kloklippning till vardagslydnad.
Författare Ingalill Blixt, Curt Blixt, Kenth Svartberg.
+ -
Beskrivning

Boken utgår från Svenska Brukshundklubbens mentaltest (MT) och mentalbeskrivning (MH). Testsituationerna och de mentala egenskaper som där kommer fram beskrivs på ett tydligt sätt.

Vi får här lära oss hur man utifrån hundars skilda mentala förutsättningar lägger upp träningen för tävlingshunden i lydnad och bruksgrenarna spår, sök och rapport.

Boken tar också upp hur hundars olika mentalitet påverkar vardagen i allt från kloklippning till vardagslydnad.

Detta gör boken en smula unik, och är den första som verkligen handlar om individanpassad träning.

Utöver detta bjuds läsaren in i hundforskningens värld i form av en etologiskola och ett kapitel om MH ur ett vetenskapligt perspektiv.

Ingalill Blixt och Curt Blixt har lång erfarenhet från hundvärlden och är mycket aktiva i hundsammanhang som instruktörer, lärare, beskrivare, och domare. De delar med sig av erfarenheter från många år tillsammans med många hundar.

  • 288 sidor, mjukband, 56 färgfoton.
  • Förlag Svartbergs Hundkunskap
  • Författare: Ingalill Blixt, Curt Blixt och Kenth Svartberg
  • Mått 21 x 15 x 1,5 cm
  • Vikt 440 g
  • ISBN 978-91-631872-5-4
  • Utgiven 2007-04
Kunder som köpte denna köpte också

Liten rund aluminiumdosa till Nose Work

När du ska gömma doften i Nose Work behöver du variera dig för att göra sökandet roligt och utvecklande. Denna lilla dosa kan du använda som behållare vid behållarsök, men du kan också ha den som dofthållare och gömma den riktigt klurigt ute i naturen eller inomhus vid ett rumssök. Det är ett 3 mm hål i botten så lite doft sipprar ut. Vill du ha fler hål så kan du enkelt borra det själv, eller så skriver du hur många hål du vill ha i meddelandet på din order så gör vi hål för dig innan vi skickar ordern.
15,00 kr

Rallylydnadskortlek

Har du också saknat en kortlek som hjälper dig och din hund att lära in rallylydnad?

Varje kort har en skylt på ena sidan och förklaringen till skylten på andra sidan. Detta blir till stor hjälp när du ska träna rallylydnad med din hund. Kortleken baseras på reglerna som gäller från och med 2017-01-01 till och med 2021-12-31. Alla 86 skyltarna ingår - nybörjarklass, fortsättningsklass, avancerad klass och mästarklass. Och varje kort är märkt med rätt nummer som också visar vilken klass skylten hör till. Korten är 92 * 57 mm. De är tryckta på ett behagligt papper som laminerats för att bli tåligare och korten har mjuka, runda hörn. Inget vasst som hakar upp sig i till exempel fickan.
250,00 kr

Klotång Miller

Detta är en klotång som är riktigt bra! Med bra redskap blir upplevelsen av att klippa klorna behagligare. Det är mycket enklare för dig att göra det lätt och smärtfritt och med perfekt resultat. I och med att den är så skarp är det lätt att klippa väldigt lite och du kan klippa pö om pö tills klon är lagom lång.
139,00 kr

Rörelseboken av Annika Falkenberg

Är du fysiskt aktiv med din hund? Vill du ta hand om din hund på bästa sätt? Det gäller egentligen oss alla, oavsett om du "bara” tar långa promenader eller om ni springer eller cyklar tillsammans, tränar och tävlar i någon hundsport eller på något sätt är aktiva. Boken hjälper dig att förstå din hunds rörelser. Du får mycket matnyttigt om din hund har haft en skada som påverkat hur den rör sig. Författare Annika Falkenberg.
325,00 kr