Sök

Mentalitetsboken

Tillverkare: Svartbergs förlag
240,00 kr
Mentalitetsboken handlar om hundens beteende, tankar och känslor. Du får lära dig hur du individanpassar träningen i lydnad och bruksgrenarna spår, sök och rapport utifrån din hunds mentala förutsättningar. Den tar också upp hur hundars olika mentalitet påverkar vardagen i allt från kloklippning till vardagslydnad.
Författare Ingalill Blixt, Curt Blixt, Kenth Svartberg.
+ -
Beskrivning

Boken utgår från Svenska Brukshundklubbens mentaltest (MT) och mentalbeskrivning (MH). Testsituationerna och de mentala egenskaper som där kommer fram beskrivs på ett tydligt sätt.

Vi får här lära oss hur man utifrån hundars skilda mentala förutsättningar lägger upp träningen för tävlingshunden i lydnad och bruksgrenarna spår, sök och rapport.

Boken tar också upp hur hundars olika mentalitet påverkar vardagen i allt från kloklippning till vardagslydnad.

Detta gör boken en smula unik, och är den första som verkligen handlar om individanpassad träning.

Utöver detta bjuds läsaren in i hundforskningens värld i form av en etologiskola och ett kapitel om MH ur ett vetenskapligt perspektiv.

Ingalill Blixt och Curt Blixt har lång erfarenhet från hundvärlden och är mycket aktiva i hundsammanhang som instruktörer, lärare, beskrivare, och domare. De delar med sig av erfarenheter från många år tillsammans med många hundar. 

  • 288 sidor, mjukband, 56 färgfoton.
  • Förlag Svartbergs Hundkunskap
  • Författare: Ingalill Blixt, Curt Blixt och Kenth Svartberg
  • Mått 21 x 15 x 1,5 cm
  • Vikt 440 g
  • ISBN 978-91-631872-5-4
  • Utgiven 2007-04
Kunder som köpte denna köpte också

Klotång Miller

Detta är en klotång som är riktigt bra! Med bra redskap blir upplevelsen av att klippa klorna behagligare. Det är mycket enklare för dig att göra det lätt och smärtfritt och med perfekt resultat. I och med att den är så skarp är det lätt att klippa väldigt lite och du kan klippa pö om pö tills klon är lagom lång.
139,00 kr

Rörelseboken av Annika Falkenberg

Är du fysiskt aktiv med din hund? Vill du ta hand om din hund på bästa sätt? Det gäller egentligen oss alla, oavsett om du "bara” tar långa promenader eller om ni springer eller cyklar tillsammans, tränar och tävlar i någon hundsport eller på något sätt är aktiva. Boken hjälper dig att förstå din hunds rörelser. Du får mycket matnyttigt om din hund har haft en skada som påverkat hur den rör sig. Författare Annika Falkenberg.
320,00 kr