Close
Sök

Bra relation - Om samspelet mellan hund och människa med TSB-modellen

Tillverkare: Svartbergs förlag
240,00 kr
En bok som tar upp vikten av samspel och förståelse mellan ägare och hund, så ni får ett bra liv tillsammans. En bra relation ger en lyhörd och samarbetsvillig hund. Vill du lyckas på tävling är en bra relation en förutsättning. Författare Kenth Svartberg.
+ -

En heltäckande bok om hur du kan få samspelet med din hund att stråla! Boken utgår från en relationsmodell – TSB-modellen – som baseras både på forskningsresultat och mångårig praktisk erfarenhet. Relationen mellan hund och människa tas i boken upp både i teorin och i praktiken. Bra tankemodeller följs upp av råd som hur ägaren kan hjälpa hunden ur osäkerhet och rädsla, hitta ett samarbetsperspektiv tillsammans med hunden, lära sig leka med hunden, och hur ett “nej” kan läras in. Rekommenderas till alla hundägare som strävar efter ett bra liv med hunden. Passar också utmärkt som kurslitteratur på valp- och allmänlydnadskurser. Kapitel i boken:

– Inledning
– Trygghetsrollen
– Samarbetsrollen
– Bestämmanderollen
– Att få ihop det
– Relationen i praktiken
– Frågeformulär – hur är er relation?
– Referenser och tips för fördjupning

Som en hjälp för dig som instruktör som vill jobba utifrån boken finns Instruktörshörnan påförlagets hemsida. Där finns tips på olika övningar och upplägg på kurskvällar som du kan ha nytta av.

Om boken: 

  • 288 sidor, mjukband, 107 färgfoton och illustrationer.
  • Förlag Svartbergs Hundkunskap
  • Författare: Kenth Svartberg
  • Mått 21 x 15 x 2 cm
  • Vikt 430 g
  • ISBN 978-91-978158-2-6
  • Utgiven 2010
Skriv din egen recension Close Review Form
*
*
Dålig
Utmärkt
Äntligen! Boken jag har sökt till mina valpköpare, nu har jag hittat den.
Det finns etologer, och så finns det etologer.... Svartberg har inte bara forskare och har en doktorsgrad i etologi, har har även gedigen hunderfarenhet och tävlat på landslagsnivå i flera discipliner. Han torde överlägset vara den med störst kompetens i Sverige att skriva en bok  om samspel och relationer med hund. Och detta är ett måste för alla hundägare som är mån om sin hund.
Svartbergs TSB modellen, samarbete/trygghet/bestämmande, är svaret på  alla frågor.  Den tar upp alla viktiga aspekter i hundägandet, och är fylld med praktiska tips. Boken ger otroligt bra förutsättningar för att din hund ska få ett lyckligt liv och att du ska kunna bli den kompisen hunden är värd.
En bok jag att verkligen  rekommendera!
Gäst | 2020-08-14 22:25
Hjälpte denna recension? Ja Nej (3/0)
Kunder som köpte denna köpte också

RAUH Älgchips - tuggben

Älgchips är hundtugg tillverkat av älghud som smakar gott för hundar. Älghuden kommer från vilda älgar här i Norden som levt ett bra liv i frihet. En ren naturprodukt, helt utan tillsatser, torkat enligt traditionella metoder.

Älgchipsen passar alla hundar, men också hundar med känsliga magar eller hundar som har stort tuggbehov.

Älgchipsen passar små och medelstora hundar. Ett chips är ungefär 7x18 cm och ca 1/2 cm tjockt. Älgchipsen säljs styckvis och du får ett bättre pris om du köper 10 eller fler.
Från 30,00 kr

Härliga valptid - Förstå och utveckla din valp

Väntar du på en liten valp eller har den redan kommit hem till dig? Boken Härliga valptid hjälper dig att vara väl förberedd när valpen kommer så ni får en fin valptid och en bra start på ett långt hundliv tillsammans. Författare Ingalill och Curt Blixt.
220,00 kr

RAUH nöt P18 - Tuggben

RAUHs fina tuggben av nötskinn är helt utan tillsatser och torkat på traditionellt vis. Kallas även Äkta nordisk batong. Äkta och så vitt vi vet det enda som är nordiskt!

Bakteriologiskt rent. Undersökt och tryggt. Avlägsnar tandsten och förebygger tandköttsinflammation när hunden tuggar på det. Det smakar gott och blir fint tidsfördriv för din hund. Lätt, låg energihalt.
Från 40,00 kr

Eukalyptus-hydrolat Nose Work, Opella 10 ml

Ekologiskt eukalyptus-hydrolat till Nose Work från Opella. Du får hydrolatet i en brun 10 ml glasflaska med svart pipett. På flaskans baksida finns en qr-kod med information om just din flaska eukalyptushydrolat.
Eukalyptus ingår i klass 1, 2, 3 och Elit, alltså alla klasser, om du tävlar i Nose Work och det är doften de flesta lär sin hund först.
Hydrolater skickas i en liten zip-påse för att minska risken för kontaminering.
50,00 kr