Sök

Bra relation - Om samspelet mellan hund och människa med TSB-modellen

Tillverkare: Svartbergs förlag
240,00 kr
En bok som tar upp vikten av samspel och förståelse mellan ägare och hund, så ni får ett bra liv tillsammans. En bra relation ger en lyhörd och samarbetsvillig hund. Vill du lyckas på tävling är en bra relation en förutsättning. Författare Kenth Svartberg.
+ -
Beskrivning

En heltäckande bok om hur du kan få samspelet med din hund att stråla! Boken utgår från en relationsmodell – TSB-modellen – som baseras både på forskningsresultat och mångårig praktisk erfarenhet. Relationen mellan hund och människa tas i boken upp både i teorin och i praktiken. Bra tankemodeller följs upp av råd som hur ägaren kan hjälpa hunden ur osäkerhet och rädsla, hitta ett samarbetsperspektiv tillsammans med hunden, lära sig leka med hunden, och hur ett “nej” kan läras in. Rekommenderas till alla hundägare som strävar efter ett bra liv med hunden. Passar också utmärkt som kurslitteratur på valp- och allmänlydnadskurser. Kapitel i boken:

– Inledning
– Trygghetsrollen
– Samarbetsrollen
– Bestämmanderollen
– Att få ihop det
– Relationen i praktiken
– Frågeformulär – hur är er relation?
– Referenser och tips för fördjupning

Som en hjälp för dig som instruktör som vill jobba utifrån boken finns Instruktörshörnan påförlagets hemsida. Där finns tips på olika övningar och upplägg på kurskvällar som du kan ha nytta av.

Om boken: 

  • 288 sidor, mjukband, 107 färgfoton och illustrationer.
  • Förlag Svartbergs Hundkunskap
  • Författare: Kenth Svartberg
  • Mått 21 x 15 x 2 cm
  • Vikt 430 g
  • ISBN 978-91-978158-2-6
  • Utgiven 2010
Kunder som köpte denna köpte också

Agilitybok Grunden är grunden del 1

Agilityboken Grunden är grunden finns i tre delar, del I , del II och del III. De är oerhört uppskattade böcker med mängder av kombinationer och banor och du väljer vad du vill träna på. Den praktiska ringbindningen gör det enkelt att bläddra fram det uppslaget du vill ha för dagen. Du tar enkelt med boken med mjuka pärmar, perfekt format (A5) och låg vikt till agilityträningen. När du inte planerar hemma förvaras den bäst i träningsväskan. Författare: Mikaela Holegård
189,00 kr

Agilitybok Grunden är grunden del 3

Agilityboken Grunden är grunden, del 3 har underrubriken Grunder till effektiv agility. Serien finns i tre delar, och detta är den sista delen som lanserades i mitten av februari 2020.
I tredje boken har Mikaela samlat sina tips och övningar för grundträning. Materialet kommer att kompletteras av filmat material som läggs upp på Mikaelas Youtube i samband med bokreleasen. Länk längre ner på sidan. Detta är ännu en mycket användbar bok för dig som älskar agility.
Författare: Mikaela Holegård
199,00 kr