Close
Sök

Dofthållare till specialsök och nose work

100,00 kr
Dofthållare som passar till specialsök, till exempel hydrolaterna i nose work eller röd kong. Denna dofthållare kan du hänga fritt i en fiskelina eller hänga på en liten gren eller krok, det är lite överraskande för din hund och det gör sökandet roligt och utvecklande. Vi har denna dofthållare i olika färger med olika antal hål. Du kan välja beroende på vilken svårighetsgrad du vill ha eller om du vill använda en viss färg till en viss doft, till exempel grön till lagerblad eller röd till kong. Hålen är 3 mm hål där doft sipprar ut.
*
Lagerstatus: I lager
+ -

Dofthållare kan med fördel vara av ett material som inte absorberar doft särskilt mycket. Denna är helt vattentät (förutom hål för doft).

  • Tränar du nosework räcker en till två droppar av hydrolatet på en möbeltass, pads eller tops som du placerar i behållaren.
  • Tränar du kong lägger du en liten kongbit i behållaren.

I båda fallen gäller att större doftbärare sprider mer doft, mindre doftbärare sprider mindre doft. Variation är alltid bra.

Kom ihåg att diska med jummet vatten vid rengöring, använd inte diskmedel.

Aluminium är ett bra material som är mycket hållbart. Aluminium är mycket energikrävande att framställa. Därför är det viktigt att du lämnar den till återvinningen om du inte behöver den mer.

Dofthållarens mått: ø 1,8 cm, längd 4,2 cm + det lilla fästet och nyckelringen. Nyckelringen kan du enkelt ta av om du vill hänga den osynligt i fiskelina till exempel.

Levereras med liten nyckelring så den blir enkel att hänga upp.

 

Specifikationer
Produkten har extra omtanke om miljön

*Detta är inte en fullständig sammanfattning av produkten utan ett sätt för oss att lyfta vissa aspekter. Vår förhoppning är att det ska vara en hjälp för dig när du väljer vad du köper till din hund.
Skriv din egen recension Close Review Form
*
*
Dålig
Utmärkt
Sara & Solo
Smidiga behållare, inte så små som jag trott men det spelar ingen roll. Lätta att göra rent med tops/sugrörsborste vid behov. Lätt material men känns rejält och bra för nosework.
Sara | 2023-12-02 21:37
Hjälpte denna recension? Ja Nej (1/0)
Kunder som köpte denna köpte också

Eukalyptus-hydrolat Nose Work, Opella 10 ml

Ekologiskt eukalyptus-hydrolat till Nose Work från Opella. Du får hydrolatet i en brun 10 ml glasflaska med svart pipett. På flaskans baksida finns en qr-kod med information om just din flaska eukalyptushydrolat.
Eukalyptus ingår i klass 1, 2, 3 och Elit, alltså alla klasser, om du tävlar i Nose Work och det är doften de flesta lär sin hund först.
Hydrolater skickas i en liten zip-påse för att minska risken för kontaminering.
50,00 kr

Rektangulär Nose Work-dosa med / utan magnet

Rektangulär dosa till Nose Work. Hur mycket det ska dofta kan du justera med skjutlocket. Denna lilla dosa kan du använda som behållare vid behållarsök, men du kan också gömma den riktigt klurigt i naturen, i soffan eller vad din fantasi kommer på. Dosan är magnetisk och magneten fastnar i dosan så du inte tappar den och du slipper lim.
25,00 kr

Magnet

Magnet som du kan använda när du tränar nose work. Stark och fäster bra på magnetiska underlag. Använd din påhittighet och skapa kluriga, magnetiska gömmor.
Storlek: ø 12 mm, höjd 3 mm. Nickelpläterade. Kvalitet: N35-45.
18,00 kr

Nose Work doftbärare, svarta möbeltassar ø 10 mm

Doftbärare behöver du när du tränar Nose Work. Ett alternativ är möbeltassar. Dessa möbeltassar är 10 mm i diameter. Svarta möbeltassar tycker vi är bra när du sätter gömmor i springor, bakom eller under - där syns de svarta oftast mindre än vita. Dessa har inget superstarkt klister på baksidan vilket vi tycker är toppen eftersom du kan sätta möbeltassen i huset utan att den lämnar klister överallt.
50,00 kr