EKOBAG

EKOBAG är ett svenskt företag som har som målsättning att bidra till en mer hållbar hantering av plaster. De startade efter att bilder på sopbergen av plastpåsar börjat visas. Perfekt för alla oss som plastsanerar i våra hem och på våra arbeten. 
EKOBAG tillverkar sina "platspåsar" av 100% GMO-fri potatisstärkelse och helt komposterbar polymer. Påsarna är helt fria från polyeten och mjukgörare. De är komposterbara och biologiskt nedbrytbara. 

För att få så lite transporter som möjligt tillverkas alla eras produkter i Norden och miljöpåverkan blir mindre. 


EKOBAGS komposterbara platspåsar är tillvekrade av potatisstärkelse. Det gör dem starkare starkare än om de varit av majsstärkelse. Potatisstärkelsen som används är endast restprodukter. För att producera samma mängd stärkelse från potatis jämfört med majs krävs 40% mindre mark. Potatisen behöver ingen konstbevattning till skillnad från majs som kräver mycket mer vatten. Detta gör EKOBAGs platspåsar ännu bättre vad gäller miljö och kvalitet.

Alla EKOBAGs produkter är certifierade enligt EN 13432, är du intresserad finns det mer att läsa här: https://www.sp.se/sv/index/services/bio_degradabillity/Sidor/default.aspx
Vid avfallshantering och förbränning utvinns inga gifter.

Visa som Rutnät Lista
Sortering

EKOBAG bajspåsar, biologiskt nedbrytbara och komposterbara

EKOBAGS hundbajspåsar är 100% biologiskt nedbrytbara och helt komposterbara.
Hundbajspåsar är en produkt vi måste ha, och de ska givetvis vara så skonsamma som möjligt för miljön.
En rulle innehåller 30 bajspåsar.
EKOBAGs bajspåsar är tillverkade i norden och det får man kalla närproducerat i sammanhanget. Ett riktigt bra val för miljön.
Från 19,00 kr