Close
Sök

Hundigt allt-i-ett-koppel

Tillverkare: Hundigt
300,00 kr
Hundigts allt-i-ett kopplet är handgjort, vi producerar dem själva. Kopplet har ett halsband i ena änden och en handögla i andra. Halsbandet träs över hundens huvud och dras åt om din hund drar, som ett sliphalsband. Det har alltså ingen strypeffekt utan ska sitta perfekt i åtdraget läge. Det passar utmärkt på den vanliga hundpromenaden. Går du mycket med lös hund är det lätt att ta av och på. Det ryms lätt i fickan. Det är också perfekt till tävlingar där du tar av både koppel och halsband samtidigt. Allt-i-ett-kopplet går att få i samma färger som våra långkoppel / sökkoppel 3 meter och 5 meter så du kan matcha!
*
*
*
Lagerstatus: I lager
+ -

Kopplet är ca 13 mm brett och 4 mm tjockt. Flätningen gör kopplet lätt, smidigt och följsamt. Det drar inte till sig fukt och flyter i vattnet, kommer det en regnskur torkar det på nolltid.

Vi gör kopplet efter dina önskemål vad gäller färg, längd och mått runt halsen. Leveranstiden är 1-2 veckor.

Halsbandet görs så stort som du anger. För att mäta din hund på enklaste sätt ta ett måttband och lägg det runt hundens hals med två fingrar under måttbandet. Detta ger lagom med luft för att halsbandet inte ska strypa eller kännas obehagligt. Har du en liten hund kan båda fingrarna liggs mot hundens hals. Har du en stor hund kan du med fördel ställa fingrarna på varandra så bara en finger nuddar halsen. Har du inget måttband fungerar naturligvis snöre och tummstock eller linjal.

Mät dina koppel hemma för att lista ut vilken längd du vill ha på ditt koppel. Här kommer lite tips utifrån våra upplevelser:
1,9 meter har vi valt att göra våra koppel med BGB-hake. Det låter dig ge din hund lite extra utrymme på promenaden. Fungera på tävlingsområdet i Nose Work.
1,8 meter är den längd på koppel vi upplever att vi ser mest av.
1,6 meter är ett "kort vanligt koppel".
1 meter ger dig ett kort koppel för när du vill hålla din hund nära. Passar utmärkt om du vill ha lite att bära på i fickan.

Det går att få i samma färger som våra långkoppel / sökkoppel 3 meter och 5 meter så du kan matcha! Ligger någon färg inte uppe för beställning är den antagligen tillfälligt slut.

Vi blir bara glada om du frågar efter något speciellt, så tveka inte att skicka ett mejl.

Om du tävlar nose work säger regelverket att du på sökområdet måste ha ett koppel med maxlängd 2 meter. I söken får du ha hur långt koppel elle lina som helst.
Klippt ur relgerna: Hunden ska söka i koppel såsom fast koppel, spårlina eller flexikoppel om inget annat bestämts. Undantag är de förare som på grund av funktionsnedsättning är hindrade att ha sin hund kopplad. Hund ska på tävlingsområdet hållas kopplad i ett max två meter långt koppel under tiden de inte deltar i ett moment.

Kopplet är tillverkat av oss på Hundigt och vi har med omsorg valt ut alla delarna, detta kan du läsa mer om under specifikationer.

Specifikationer
ProduktionNärproducerat, Handgjord
UrsprungSverige
FörpackningIngen förpackning
*Detta är inte en fullständig sammanfattning av produkten utan ett sätt för oss att lyfta vissa aspekter. Vår förhoppning är att det ska vara en hjälp för dig när du väljer vad du köper till din hund.
Skriv din egen recension Close Review Form
*
*
Dålig
Utmärkt
Kunder som köpte denna köpte också

Ostben medium 1-pack, tuggben från Pala

Ostben för hundar, en spännande nyhet. Pala Cheese Bone är tillverkat av 100% ost, utan tillsatser eller konserveringsmedel.

Ostbenet varar länge och smakar smaskens samtidigt som tänderna hålls rena och friska. Ostbenen är mycket proteinrikt och har låg fetthalt. Passar bra till alla, såväl valpen som den äldre hunden. Det finns i tre storlekar, small, medium och large.
160,00 kr

Tjurmuskel large 🦴 längd 20 cm

Fin torkad tjurmuskel, närproducerad med svenska råvaror och helt utan tillsatser. Både naturligt och näringsrikt. De flesta hundar älskar att tjurmuskel som tugg, den är oerhört populär hos oss. Dessutom är den producerad med solenergi, hela ladugårdens tak är fyllt av solceller. Så hållbar produktion. Solel och vatten är vad som går åt vid produktionen.
Vår tjurmuskel luktar inte lika illa som den brukar! Vissa delar är borttagna vilket gör att den bara luktar torkat kött även då hundarna tuggar på den.
Inga konserveringsmedel eller tillsatser har använts i torkningen av tjurmuskeln och den är från Borås, från svenska djur.
Tjurmuskel large är ca 20 cm lång och väger ca 40 gram (medelvikt när vi vägt 100 st).
45,00 kr

Eukalyptus-hydrolat doft till Nose Work

Ekologiskt eukalyptus-hydrolat till Nose Work. Eukalyptus ingår i klass 1 om du tävlar och är vanligtvis första doften du börja med i nose work. Hundigts eukalyptus-hydrolat är ekologiskt och av fin kvalitet. Hydrolatet levereras i en glasflaska med pipett. Finns i 10 ml, 50 ml och 100 ml.
Alla hydrolater skickas i en bajspåse för att minska risken för kontaminering. Vi väljer en bajspåse som ni kan återanvända för att göra mindre avtryck i miljön och reducera användningen av plaster (bajspåsen är biologiskt nedbrytbar).
45,00 kr

Lagerblads-hydrolat doft till Nose Work

Ekologisk hydrolat av lagerblad till Nose Work. Lagerblad tillsammans med eukalyptus ingår i klass 2 om du tävlar. Det är vanligtvis den andra doftkällan du introducerar för din hund i nose work. Hundigts lagerblads-hydrolat är ekologiskt och av fin kvalitet. Hydrolatet levereras i en glasflaska med pipett. Finns i 50 ml och 100 ml.
Alla hydrolater skickas i en bajspåse för att minska risken för kontaminering. Vi väljer en bajspåse som ni kan återanvända för att göra mindre avtryck i miljön och reducera användningen av plaster (bajspåsen är biologiskt nedbrytbar).
45,00 kr