Kong® Classic av naturgummi

Kong® Classic är en av de mest välkända hundleksakerna, och då särskilt den röda. Men det är också den som ofta används som doftetikett i hundsporten specialsök, där hundarna lär sig att söka efter röd Kong som har sin egen, unika doft.

Vi har Kong® Classic i fyra olika storlekar och den fungerar förstås utmärkt att leka med, den studsar roligt om du kastar och den är i mycket tåligt naturgummi och dessutom ihålig om du vill preparera den med något gott.
*
94,00 kr

Specialsök är ett samlingsbegrepp för hundens arbete att söka efter och markera olika dofter. Det kan vara allt ifrån narkotika och sprängmedel till vägglöss, kantarell eller något annat.

Svenska Brukshundklubben arbetar med att i framtiden få specialsök godkänt som en officiell provform. I Svenska Brukshundklubbens tidning Brukshunden kan du läsa ett intressant reportage om specialsök.

Tabell som hjälp att välja storlek:

Storlek mått vikt ca rekommenderad hund
Liten ø 4,5 x h 7 cm 50 gr upp till 9 kg
Mellan ø 5,5 x h 9 cm 115 gr 7-16 kg
Stor ø 7 x h 10 cm 200 gr 13-30 kg
Extra stor ø 8 x h 12 cm 360 gr 27-41 kg

 

Kong® Classic är tillverkad av naturgummi. Naturgummi kommer från träd och är en naturlig produkt och därmed även biologiskt nedbrytningsbar. Gummiträdets mjölksaft utvinns genom att man skär skåror i dess bark, varvid trädet "läcker" och man kan samla vätskan i små skålar som fästs vid stammen.