Close
Sök

Freemotion harness - hundsele för drag

Tillverkare: Non-stop dogwear
849,00 kr
Freemotion är en allsidig och oerhört populär dragsele till hund framtagen för drag från hög dragpunkt. Selen kommer från Non-stop dogwear och är perfekt för aktiviteter som löpning, cykling, skidåkning eller andra liknande aktiviteter. Ergonomisk passform ger rörelsefrihet och minimal andningsbegränsning.
*
Lagerstatus: Välj variant nedan
+ -

Freemotion sele är den perfekta selen för alla typer av drag med en högre dragpunkt än hunden. Exempel kan vara skidåkning, löpning och cykling eller om du går på tur med hunden. Den fungerar också bra vid vandring.

Eftersom selen är flexibel och justerbar passar den de flesta hundar. Med en Freemotion-sele kan hunden utnyttja sin dragpotential till hundra procent utan att selen hindrar hundens naturliga andning och rörelsemönster.

Selen justeras enkelt till perfekt passform. Titta på filmen på fliken SPECIFIKATIONER så får du fin guidning i att justera selen helt perfekt, vilket är en förutsättning för att din hund ska slippa skav och obehag.

  • Justera en rem på varje sida vid hundens bröstkorg. Detta gör selen sitter rätt på hundens kropp.
  • Justera remmen över ryggen så selen anpassas till hundens bredd. Du får då rätt bredd mellan remmarna som går längsmed hundens ryggrad.
  • När selen sitter bra justerar du längden på själva dragdelen längst bak "backstrap" som du sedan fäster kopplet i. Denna ska sluta vid svansroten.

Bra reflexer gör hunden synlig även i mörker. De justerbara sidostropparna är numera stumma i selen och de är utbytbara. En del förare föredrar elastiska stroppar. De elastiska stropparna finns som tillbehör, kontakta oss gärna via kontaktformuläret om du är intresserad av dessa.

Freemotion-selen finns i 9 olika storlekar för att passa både små och stora hundar. Selen finns i svart. Färgen på de elastiska banden på vardera sida om selen talar om vilken storlek det är.

Non-stop Dogwear är certifierad bluesign®-partner.

STORLEKljusblåolivgröngulrödblå7  vitgrönorange10  brun
HUND:
Nackomkrets26–31 cm28–33 cm33–36 cm36–40 cm40–44 cm44–48 cm48–52 cm52–56 cm56–64 cm
SELE:
Vikt140 g186 g283 g296 g338 g348 g354 g371 g380g
Längd på bröststolpen15 cm20 cm21,5 cm21,5 cm23 cm24,5 cm24,5 cm26 cm27,5 cm
Bredd på bröststolpen3,5 cm5,5 cm6 cm6 cm6 cm6,5 cm6,5 cm6,5 cm6,5 cm
Halsöppning34 cm37 cm41 cm46 cm50 cm54 cm60 cm64 cm72 cm

DETALJER
• För hög dragpunkt
• Justerbar på båda sidor
• Justerbar över ryggen
• Justerbar längd på dragpunkten
• Statiska sidostroppar (utbytbara mot elastiska)
• 3M™ reflexer

MATERIAL
Tyg500D tätvävd polyamid
StoppningCellskum med stängda porer
DekorbandPolyamid

Maskintvätt max 30° C, ska inte torktumlas. Använd inte sköljmedel.

Torka av med en fuktig trasa efter aktivitet om det blivit smutsigt.

Är den mycket lerig så skölj av den och torka med torr trasa.

Om någon del slits ut, kontakta oss för reservdelar om du inte hittar det i vårt sortiment.

Specifikationer
Produkten har extra omtanke om miljön

Märkningbluesign® - Produkten är tillverkad enligt kraven bluesign® ställer med hänsyn till utsläpp och resursförbrukning. Som bluesign®-systempartner säkerställs produktionen, så att materialval sker med ett säkrare och mer miljömässigt ansvar.
Fraktas till SverigeMed båt
Välj och vårdaEtt viktigt miljöarbete vi alla kan göra är att välja med omsorg, vårda det vi har och använda det tills det är helt utslitet. Att köpa bra kvalitet som håller länge är långsiktigt och bättre för miljön. Var rädd om och vårda din utrustning. Välskött utrustning håller längre.
*Detta är inte en fullständig sammanfattning av produkten utan ett sätt för oss att lyfta vissa aspekter. Vår förhoppning är att det ska vara en hjälp för dig när du väljer vad du köper till din hund.
Skriv din egen recension Close Review Form
*
*
Dålig
Utmärkt
Kunder som köpte denna köpte också

TINY RAUH ekologiskt tuggben av älghud

TINY är ett litet hundben av älghud som smakar gott för hundar. Älghuden kommer från vilda älgar här i Norden som levt ett bra liv i frihet, helt ekologiskt med andra ord:) en ren naturprodukt.
Bakteriologiskt rent. Undersökt och tryggt. Avlägsnar tandsten och förebygger tandköttsinflammation. TINY är ett smakligt och delikat tidsfördriv för den lilla hunden. Låg energihalt. Helt utan tillsatser, torkat enligt traditionella metoder.

RAUHs älgprodukter passar alla hundar, men också hundar med känsliga magar eller hundar som har stort tuggbehov. Passar små hundar.
49,00 kr

Bungee leash - elastisk draglina

Draglina / koppel som är elastiskt hela vägen och utvecklad för att ge dig och din hund en bra upplevelse. Bungee leash är perfekt för aktiviteter som löpning, skidåkning och cykling med din hund. Kopplets elasticitet dämpar ryck. Med en slitstark utsida och elastisk kärna blir bungee leash förstahandsvalet hos många tävlande inom Canicross och skidåkning.
399,00 kr

Bike antenna CLICKfix - dragfäste till cykel/kickbike

Ett fäste till cykeln för dig som arbetar med drag på cykel och denna modell kan snabbt monteras av med ett enkelt klick när du ska cykla utan hund. Fästet är utformat så att kopplet inte ska fastan i framhjulet. En säkerhetsdetalj du som tränar drag på cykel eller kickbike med din hund.
Passar dig som är aktiv och både cykelpendlar till jobbet och cykeltränar med din hund.
799,00 kr